Ръководство

П-р Емануил ТИНЕВEmanuil

Роден е през 1956 г. в християнско семейство, чието мото е „Аз и моят дом ще служим на Господа!“ Повярва в Христос като Спасител и Господ на 18 г. и се посвещава да проповядва Благовестието на чудната Божия благодат. През 1979 г. е поканен да участва в програмата за проповядване в църкви и евангелски общества от СЕСЦ, останали без пастири. Участва в много семинари и конференции в България и други страни. Завършва курса на „Славик Госпъл Асосиейшън“ и продължава богословското си обучението в Центъра за богословско образование „Д-р Илайъс Ригс“. Изпратен е да възстанови с Божията благодат Евангелската съборна църква в Панагюрище. През 1997 г. започват там редовните богослужения в частен дом, по-късно в имот под наем и накрая във възстановения църковен имот. През 2004 г. Емануил Тинев е ръкоположен за пастир на ЕСЦ Панагюрище. Женен, с две деца и една внучка.

П-р Луко ШИНДАРОВLuko

Роден е в гр. Панагюрище през 1966 г. Завършил е средно образование в СПТУ по машиностроене. Спасен по благодат чрез вяра в Господ Исус Христос през 1991 г. Призван и ръкоположен да служи като проповедник в Евангелска съборна църква, гр. Панагюрище, през 2005 г., а като член на църквата е приет през 2004 г. На 30 април 2022 г. е ръкоположен за пастир. Завършил е Българска реформирана презвитарианска семинария през 1997 г. В периода 2005-2010 г. завършва петгодишен курс за Библейско обучение „Славик Госпъл“. Към момента е студент в Центъра за богословско образование „Д-р Илайъс Ригс“, основан от Международната семинария в Маями, щата Флорида с подкрепата на Съюза на евангелските съборни църкви в България и „Мисия към света”. Женен, с две деца.

Дякон Йордан БОЯДЖИЕВDancho_na_amvona

Роден е в гр. Пещера през 1966 г. Ръкоположен е за първи дякон в Евангелска съборна църква /ЕСЦ/, гр. Панагюрище, на 5 април 2009 г., а като член на църквата е приет на 1 октомври 2006 г. Председател е на ЕСЦ, гр. Панагюрище и член на Църковния съвет. Към момента е студент в Центъра за богословско образование „Д-р Илайъс Ригс“, основан от Международната семинария в Маями, щата Флорида, с подкрепата на Съюза на евангелските съборни църкви в България и „Мисия към света”. Завършил е Медицински университет – гр. Пловдив с придобити две специалности – вътрешни болести и кардиология. Работи като кардиолог в ДКЦ I ЕООД, гр. Панагюрище. Женен, с една дъщеря.

Дякон Тодор ТОДОРОВTodor

Тодор Тодоров е роден е в гр. Русе през 1965 г. Ръкоположен е за втори дякон в Евангелска съборна църква, гр. Панагюрище, на 22 юни 2014 г., а като член на църквата е приет на 12 юни 2011 г. Член е на Църковния съвет. Към момента е студент в Центъра за богословско образование „Д-р Илайъс Ригс“, основан от Международната семинария в Маями, щата Флорида, с подкрепата на Съюза на евангелските съборни църкви в България и „Мисия към света”. Завършил е училище по автотранспорт и към момента работи като автомонтьор в минно-обогатителен комплекс „Асарел-Медет“ АД.  Женен, с една дъщеря.